flag Судова влада України

Черкаський апеляційний суд разом з судовою охороною відвідали навчання з навичок першої психологічної допомоги

04 березня 2024, 14:03


  Першого березня у Черкаському апеляційному суді пройшов тренінг "Навички першої психологічної допомоги та підвищення стійкості" за участю спікера зустрічі регіональної координаторки програми ментального здоров’я "Ти як?" Шепіль Вікторії та психологів Управління ДСНС України у Черкаській області.


 Вікторія розповіла працівникам апеляційного суду та судової охорони про важливі вміння під час стресу та як правильно його перемогти. Тому базові знання самодопомоги та плекання стійкості є рятівними. Всеукраїнська програма ментального здоров’я "ТИ ЯК" покликана навчити людей дбати про власне ментальне здоров’я та бути в ресурсі.

 


 Набуття навичок самодопомоги та розвитку стійкості допоможе:  

  • Краще справлятися з повсякденними стресами;
  • Реалізовувати свій власний потенціал;
  • Підвищити свою емоційну стійкість;
  • Продуктивно і плідно працювати;
  • Поліпшити загальне самопочуття.

  Психологи Управління ДСНС України у Черкаській області пояснили як діяти ,надаючи допомогу людям, які постраждали від надзвичайних ситуацій. Звернули увагу на важливість знання чіткої послідовності дій у кризових ситуаціях. Це допомагає зберегти спокій і чітко діяти для саморятування та допомоги іншим. Робота психологів ДСНС не лише полягає в тому, щоб допомогти людям впоратися з травмою, але й навчити їх, як діяти в критичній ситуації з потерпілим.