flag Судова влада України

Черкаський апеляційний суд збільшив суму застави підозрюваному у пропаганді війни проти України

10 серпня 2022, 08:45

Сьогодні, 9 серпня 2022 року, Черкаським апеляційним судом було розглянуто апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Соснівського районного суду м. Черкаси від 3 серпня 2022 року, що викликала суспільний резонанс.

Так, суд першої інстанції застосував до підозрюваного у пропаганді війни запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів із визначенням застави у розмірі 80 прожиткових мінімумів (двісті вісім тисяч гривень).

Не погоджуючись із ухвалою слідчого судді, прокурор Черкаської обласної прокуратури, подав апеляційну скаргу, в якій просив збільшити суму застави для підозрюваного. Ідеться про 385 розмірів прожиткових мінімумів (1 001 000 гривень). Мовляв, сума цілком помірна майновому стану підозрюваного, який є депутатом Черкаської міської ради.

Тим часом його опонент захисник підозрюваного просив скасувати ухвалу слідчого судді та обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Перевіривши матеріали справи та доводи апеляційних скарг, заслухавши пояснення учасників судового розгляду, колегія Черкаського апеляційного суду задовольнила скаргу прокурора, а скаргу захисника залишила без задоволення. Відтак для підозрюваного збільшили розмір застави. Ідеться про 385 прожиткових мінімуми, що становить один мільйон одна тисяча гривень.

За повідомленням пресслужби суду