flag Судова влада України

День українського добровольця: Символ мужності та незламності

14 березня 2024, 12:30

 14 березня – важлива дата в історії України, адже саме цього дня ми відзначаємо День українського добровольця.Це свято, присвячене тим, хто не вагаючись став на захист Батьківщини у найважчі часи, коли над нею нависла грізна загроза.

 Саме завдяки першим добровольцям, які 2014 року згуртувалися під час Революції Гідності та згодом вирушили на фронт, вдалося стримати ворожу агресію та дати Україні шанс на життя. Їхні героїчні дії стали початком нового етапу в історії нашої держави, коли звичайні люди, ведені патріотизмом, взяли на себе відповідальність за майбутнє країни.
 
 Сьогодні, коли Україна знову бореться за свою незалежність, роль добровольців важко переоцінити. Вони знову на передовій, ризикуючи життям, щоб захистити свій дім, своїх дітей та близьких. Їхня стійкість та відвага надихають увесь світ, а їхні здобутки на полі бою стають символом незламності українського духу. День українського добровольця – це не просто день пам'яті. Це день єднання, день вдячності та день натхнення. Це день, коли ми дякуємо тим, хто ризикує життям заради нашого мирного майбутнього, і коли ми черпаємо сили та віру в перемогу.

Вічна пам'ять тим, хто віддав життя за свободу України!

Слава Україні! Слава українським добровольцям!