flag Судова влада України

Студенти відвідали Черкаський апеляційний суд: пізнавальна екскурсія та знайомство з роботою судової системи

15 квітня 2024, 09:11

12 квітня 2024 року група студентів з ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля відвідала Черкаський апеляційний суд. Екскурсія відбулася в рамках програми з правової освіти, яка має на меті ознайомити молодь з роботою судової системи та поглибити знання про українське законодавство.

 На початку зустрічі голова Черкаського апеляційного суду Юрій Володимирович Сіренко привітав студентів з візитом до суду, підкреслив важливість правової освіти молоді та зазначив, що такі екскурсії дозволяють студентам не лише ознайомитися з роботою судової системи, але й сформувати власну позицію щодо важливих суспільних питань.

 Суддя Оксана Володимірівна Карпенко поділилась досвідом роботи над різними судовими справами, розповіла про те, які якості важливі для судді, а також про етичні принципи, якими судді керуються у своїй роботі.

 Керівник апарату суду Тетяна Дмитрівна Копитіна розповіла про організаційну роботу суду, про те, які завдання виконують працівники апарату суду, а також про те, які вимоги висуваються до кандидатів на посади працівників апарату суду.

Тетяна Дмитріївна та Оксана Володимірівна детально відповіли на всі запитання студентів.

 Після розповіді про структуру та функції суду, про свою нелегку та відповідальну роботу розповіли представники судової охорони. Вони підкреслили, що основним завданням охоронців є забезпечення безпеки суддів, учасників судового процесу та інших осіб, які перебувають у суді.
 

 Студенти дізналися, що судова охорона використовує різні атрибути для виконання своїх завдань та змогли їх розглянути ближче та приміряти. Після розповіді про атрибути, представники судової охорони запросили студентів підійти до столу, де були викладені різні види зброї, бронежилетів, радіостанцій та інших засобів.

 Студенти з цікавістю розглядали атрибути, які використовують охоронці, та ставили багато питань про їх функції та правила використання. Деякі студенти навіть приміряли бронежилети, каски та суддівські мантії.

Екскурсія до суду стала для студентів цінним досвідом, який допоможе їм у майбутньому стати свідомими громадянами та знати свої права.