flag Судова влада України

Черкаський апеляційний суд залишив під вартою нападника на водія Лімузина

08 січня 2020, 12:55

Черкаський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно чоловіка, який з молотком напав на водія Лімузина.

Слідством встановлено, що 35-річний місцевий житель 15 грудня 2019 року на перехресті вулиць Дахнівська – Менделєєва в місті Черкаси, використавши незначний привід для конфлікту, наніс предметом, схожим на молоток, числені удари раніше незнайомому йому водієві, що керував білим лімузином, внаслідок чого останньому було заподіяно тілесні ушкодження. Після скоєного підозрюваний з місця вчинення кримінального правопорушення зник.

Наступного дня чоловіка затримали та повідомили про підозру у скоєнні злочину за частиною четвертою статті 296 Кримінального кодексу України(хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, із застосуванням іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

17 грудня 2019 року слідчий суддя Соснівського районного суду міста Черкаси застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права застави.

Не погоджуючись з рішенням районного суду, захисник підозрюваного подав апеляційну скаргу. Утім, Черкаський апеляційний суд залишив апеляційну скаргу без задоволення, а рішення Соснівського районного  суду м.Черкаси –  без змін.