flag Судова влада України

Ніж до горла як аргумент у сварці з дружиною: суд засудив чоловіка за хуліганство

11 лютого 2020, 09:10

На Черкащині святкування дня народження закінчилося для чоловіка судимістю. Подія трапилася у листопаді 2018 року в одному з уманських кафе, куди чоловік прийшов забрати свою дружину додому із дня народження подруги, а коли  та відмовилася йти з вечірки, приклав їй ножа до горла. Відвідувачі кафе почали заспокоювати дебошира, на що той спочатку відповів нецензурною лайкою, а потім дістав з кишені балончик зі сльозогінною рідиною і почав її хаотично розпилювати.

Чоловік раніше судимий, зокрема, за хуліганство та розбій, має на утриманні неповнолітню доньку, за місцем проживання характеризується формально позитивно, на обліку в лікаря-нарколога, лікаря-психіатра не перебуває.

Допитавши обвинуваченого, дослідивши документи, що характеризують його особу, досудову доповідь, оцінивши фактичні обставини справи,  Уманський міськрайонний суд Черкаської області дійшов висновку, що у судовому засіданні доведена винуватість чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 296 КК України, як хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене особою раніше судимою за хуліганство. Засудженому призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі з іспитовим строком терміном два роки. Та покладено на нього обов'язки, передбачені п. 2 ч. 1 ст. 76 КК України, а саме: повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Черкаський апеляційний суд змінив вирок Уманського міськрайонного суду Черкаської області в частині покладання обов’язків засудженого. Йому призначено покарання у вигляді трьох років із звільненням від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком два роки, але покладено обов`язки, передбачені п. 1 та п. 2 ч. 1 ст. 76 КК України, зокрема: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

За повідомленням прес-служби суду